Články
Co je to lyofilizace?
Rozvoj lyofilizace se datuje do 20. století, kdy se stala klíčovou technologií pro ochranu a uchovávání biologických a farmaceutických produktů.
Výhody lyofilizovaného jídla a proč by si ho měli lidé koupit

Historie lyofilizace
Lyofilizace, známá také jako sušení mrazem, je moderní metoda sušení, která má dlouhou a fascinující historii. Tento proces, který dnes využívají nejen potravinářské a farmaceutické firmy, ale i dobrodruzi, turisti a lidé ve specifických životních podmínkách, prošel několika klíčovými fázemi vývoje.
Z Přerovska až na frontu: ukrajinským vojákům pomáhá i mrazem sušené jídlo
Sušené guláše, polévky, boršč či ovocné směsi se vyrábějí v potravinářské firmě v Přerově v Olomouckém kraji, odkud putují do válečným konfliktem zasažené Ukrajiny. Za necelé dva měsíce se díky finanční sbírce spolku Zdravotní zajištění podařilo nakoupit více než 100 tisíc porcí, které putovaly na východ Evropy.